Friday 6 April 2012

Soylesi: 26 Nisan, 19:00, Turk Romanindan Sinemaya ve TV’ye Yapilmis Uyarlamalar‏


Ankara Kitapligi'ndan gelen duyuruyu sizlerle paylasiyoruz:

Degerli Dostlarimiz,
Ankara Kitapligi’nin Canadian Turkish Film Society ile birlikte sunacagi Nisan ayi soylesisi 26 Nisan’da kitaplik binamizda gerceklesecek. Bu ayki konugumuz Turkiye’de oyunculuk yapmis ve York Universitesi Tiyatro Bolumu’nde Oyunculuk Yuksek Linansini tamamlamis Itir Arditi. Soylesi konusu ise Turk Romanindan Sinemaya ve TV’ye Yapilmis Uyarlamalar.

Tarih: 26 Nisan Perşembe,
Saat:
19:00
Yer : Ankara Kitapligi
Adres: 501 Eglington Avenue East, Toronto, M4P 1N4

Itir, Osmanli ve Turk romaninin tarihinde gezinerek, ozellikle  80’lere kadar sayisiz sinema filmine, bugunse Yaprak Dokumu, Dudaktan Kalbe, Ask-i Memnu, Kalp Agrisi ve Hanimin Ciftligi gibi bir cok populer TV dizisine kaynaklik etmis olan romanlardan, yazarlarlarindan ve yazildiklari edebiyat donemlerinden soz edecek ve toplanti sonunda katilimcilara konu ile ilgili hazirladigi calismasini hediye edecek.

Toplumsal tarihimizin onemli duraklarina da kisacik bir sekilde ugrayan roman, sinema ve TV’mizdeki bu gezintiye butun toplum uyelerimizi davet ediyoruz.   

Ankara Kitapligi ve Canadian Turkish Film Society

2 comments:

Anonymous said...

Oncelikle yayinlatiginiz duyurularimiz icin tesekkur ederiz. Bu duyuru basliginda etkinlik baslama tarihini 19:00 olarak degistirebilir misiniz.

Ankara Kitapligi adina

Birol

Mississauga Turkish Community said...

Baslama saati 19.00 olarak duzeltilmistir. Tesekkurler!