Wednesday 3 October 2012

Ataturk ve Cumhuriyet Bayrami Etkinlikleri


Turk Kultur ve Folklor Dernegi'nden yapilan aciklamayi sizlerle paylasiyoruz:
----------------------------------------------------------------------------------------------

Türk Kültür ve Folklor Derneği Cumhuriyetimizin 89.yılını Kutluyor.
 
Kanada Türk Toplumu ve Tüm üyelerimiz  etkinliklere davetlidir.

 
 Atatürk ve Cumhuriyet Ayı olarak olarak yapılacak etkinlikler;
 
  1. 14 Ekim Pazar günü saat 14.00  de ‘CUMHURİYET ve KADIN’Paneli Prof.Aysan Sev’er tarafından  sunulacak. Sunum 1170 Sheppard West unit 15 Federasyon Binasının yerinde gerçekleşecek 
  2. 21 Ekim Pazar günü saat 14.00 de ‘CUMHURİYET  ve DEMOKRASİ’nin gelişimi’ paneli Prof.Mustafa Koç ve Prof.Feyzi Baban yönetiminde gerçekleşecek.Panel Toronto Üniversitesinde olacak.
  3. 28 Ekim Pazar günü 6.00 pm -01.00 am arası, Geleneksel Cumhuriyet Balosu Zülfü Livaneli Konserinde çalan NewYork Gpsy All Stars orkestrası ve Solisti Ahu Güral’ın katılımıyla Riviera Parquet Hall,2800 HWY 7 West adresinde yapılacak.Elde edilen gelirin bir kısmı da Ottawa Üniversitesinde  açılacak Atatürk Kürsüsüne bağışlanacak.
  4. 4 Kasım Pazar günü Çocuklara ve Gençlere Atatürk’ü ve Cumhuriyetimizi kavratmaya yönelik Makedonya Merkezinde kutlama yapılacak.Tişört ve yüz boyama,şiirler ,şarkılar ve halk danslarının yer alacağı etkinlikte yiyecekler ve içecekler sunulacak.Bir gerçek bayram kutlaması yaşatılacak.
  5. 10 Kasım Cumartesi günü Saat 7.00 pm de 1170 Sheppard Street West adrsinde ki Federasyon Merkezimizde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder ATATÜRK şiirlerle ve slaytlarla anılacak.
        Kanada Türk Dernekleri ile beraber Atatürk ayı kutlamaları paralelinde Ottawa ve Ontario Parlemento Binalarında Cumhuriyet resepsiyonları verilecek ve binaların bayrak gönderlerine Türk Bayrakları çekilecek.
 
        Geleneksel Cumhuriyet Balosu dışında tüm etkinlikler halka ücretsiz sunulacak.
Ankakra Kitaplığı tüm etkinliklerde gerekli kitap tanıtımlarını üstlenecek.
 
Tüm bu etkinliklerimiz Yerel basın ve yayın organlarımızın da desteğini alarak yapılacak.Aktiviteler günü gününe Bizim Anadolu Gazetesi,Turkuaz TV ve Radio Perfect’ ten izlenenebilecek.
Kanada Türk Dernekleri Federasyonu, Türk Kültür ve Folklor Derneği , Federasyon  Hizmetleri Vakfi,Ankara Kitaplığı, Balkan Türkleri Derneği, Kıbrıs Türkleri Dernegi, Azerbeycan Derneği, Kanada Fenerbahçeliler Derneği,Baba Gurgur Merkezi,Toronto Türkmenler Dernegi ,London Türkmen Derneği  ve Toronto Üniversitesi Öğrencileri Derneği adina

"Atatürk ve Cumhuriyet ayı etkinlikleri organizasyon komitesi."

No comments: