Tuesday 6 November 2012

Ankara Kitaplığı Öykü Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ankara Kitapligindan gonderilen duyuruyu sizlerle paylasiyor, yarismaya katilan ve odul kazananlari tebrik ediyoruz.
 
Ankara Kitaplığı Öykü Ödülleri Sahiplerini Buldu
Ankara Kitaplığı beşinci öykü yarışmasının sonuçlarını 4 Kasım Pazar günü kitaplık merkezinde Başkonsolos Ali Rıza Güney’in de katıldığı törende açıkladı.
Bu yıl beşincisi düzenlenen Ankara Kitaplığı Öykü yarışmasına katılan eserler Prof. Aysan Sev’er, Osman Baran, Varol Karslıoğlu'ndan oluşan seçici kurul tarafından özenle okunarak değerlendirildi.
Buna göre;
Yarışmaya Kitchener’dan katılan Arzu Atılgan "Eflatun Denizde Gümüş Gemi" isimli eseri ile birinci,  Calgary’den katılan Yasemin Bolkan "Okyanusta Yunus Olsam” isimli eseri ile ikinci, Kaslo’dan katılan Mustafa Özkoçak “Arayış” isimli eseri ile üçüncü oldular.
Verdun’dan Şule Tomkinson “Mapusa'da Gözleri Gözlerimi Mapus Etti”, ve Richmond Hill’den 9 yasındaki ümit veren genç yazar Erin Ricaloğlu da “The Wallaby" isimli eserleri ile özendirmeye uygun görülen öyküler olarak ödüllendirildiler.
Kanadalı Türklerin deneyimlerinin, geçmişe özlemlerinin, sosyal hayatın bir parçası olarak başarılarının anlatıldığı göçmenlik hayatımızın bir kesitinin ve içimizdeki umut veren genç yazarlarımızın engin hayal gücü ve yaratıcılığını bir araya getiren öykü yarışmalarımız hem anadilde yazmayı ve kalıcı eserler bırakmayı teşvik ederken hem de içimizdeki yetenekli yazar adaylarını cesaretlendirerek onların edebiyat dünyasında yer almalarına yardımcı oluyor
(c) Ankara Kitapligi

Ankara Kitapligi 2000-2012
On iki yildir birlikte okuyoruz 
Subeler
Toronto
501 Eglinton Ave. E., Toronto M4P 1N4
416-489-9371
Acik Oldugu Saatler
Sali: 13:00-15:00
Persembe:19:00-21:00
Pazar: 13:00-15:00
Kanada Türk Dernekleri Federasyonu
Kültür Merkezi
1170 Sheppard Ave. West Unit 15, Toronto
Pazar: 12:00-14:00

twitter @AnkaraKitapligi     facebook.com/#!/groups/AnkaraKitapligi

2 comments:

Anonymous said...

Sayfanizdaki duyurunuz be Tweeter mesajiniz icin tesekkur ederiz.

Ankara Kitapligi

Mississauga Turkish Community said...

Rica ederiz. Calismalarinizda basarilar.